Bináris Opció kereskedelem

Ezt a kereskedési módot 2008-ban találták ki az Egyesült Államokban, és népszerűsége egyre csak növekszik.
A bináris opciók kifejezés abból ered, hogy csak két állapotra tippelhetünk. Ennél a típusú tranzakciónál a termék nem kerül a kereskedő birtokába. A kereskedés során csak fogadást kötünk arra, hogy az ár lejáratkori értéke bizonyos értékek alatt, fölött, vagy között lesz-e.
Ez a kereskedési mód roppant egyszerű, mivel csak az irányt kell eltalálni, a mozgás mértéke viszont lényegtelen. Ha emelkedésre fogadunk, elég, ha csak 1 ponttal a belépési árunk felett van az ár az opció lejáratakor, és már nyertünk is.
A nyereség mértéke fix, előre kalkulálható, a veszteség pedig soha nem lehet nagyobb, mint az opció letéti értéke.

Bináris Opció terminológia

Klasszikus bináris lehetőség, minden esetben a bináris platformok felületének első választása (nyitó felülete).  Megnevezése oldalankén eltérő lehet Binary, Digital, Up/Down, High/Low, Call/Put, stb... Ez a "Fel vagy Le" lehetőség. Itt csak az írányt kell eltalálnod a sikeres opció megkötésekor.

A klasszikus opció másik formája az Above/Below, azaz a "Felette vagy Alatta" opció, ebben az esetben akkor lesz sikeres az opciós kötésed, ha  az általad kiválasztott ár felett vagy alatt (kötés irányától függően) lesz az opció lejáratakor az instrumentum jegyzési ára.

Terméket / Instrumentumot szinte minden esetben két lépésben lehet kiválasztani:
> Első lépésben terméktípust tudsz választani, általában négy lehetőségből:
   >> Currencies - devizapárok, Indices - indexek, Stocks - részvénye, Commodities - áruk
> Második lépésben a terméktípuson belül, konkrét instrumentumot tudsz kivállasztani.

Választható időintervallum alapvetően nagyon széles, leggyakoribb időtávok itt a 15, 30, 45, max 60 perces opciók. Lejárati időt általában külön gombról választhatod meg.

Átlagos kifizetési (profit) szintek 75-85% között mozognak.
Minimálsi pozíció nyitás, brókertől függően $10 - $25 között változik.

Minden platformon rendelkezésre állnak az elvárható eszközök az opciós kereskedelemhez. Minden esetben megtalálod a chart diagrammot, konkrét, az instrumentumra érvényes kifizetési (payout ) százalékot, és a pozíció zárásáig hátralévő időt is. Pozíció megnyitása után, annak lezárulásáig nyitott kereskedéseid között megjelenik a tranzakció. Itt követheted az aktuális állást, és itt van lehetőséged korai zárásra (early close) is.
Minden brókeroldalon elemezheted, kiértékelhet lezárt, korábbi tranzakcióidat is.

Bővebb ismereteket (eszközök, stratégiák, stb.) a Bináris Opciókról a Trader Akadémia fejezetben találsz.