Bináris Opció ABC

A Bináris ABC a Trader ABC része, a Trader Alapok folytatása, ha még nem nézted át, érdemes előbb azt átolvasnod. Ha most kezded Bináris karrieredet, mindenképpen tanulmányozd át figyelmesen ezt a fejezetet, itt a kereskedelem alapjaival találkozol majd. A Bináris ABC elemeit a bal oldalon láthatod, kattints a téged érdeklő címre. Az aktív felületet fehér színnel kiemeltük.

Bináris extrák (alapok 2)

Ahhoz, hogy az alapok pontnál bemutatottak a gyakorlatban is megállják a helyüket, bővítenünk kell még néhány tényezővel ismereteidet, Ezek:

Open & Close time, Early Close - nyitás, zárás, korai zárás
Általános esetben előre csak a lejárati idő adott, klasszikus esetben ez 5-30 perces időköz. (pl 14:00-kor egy bináris opciónál 14:15, 14:30, 14:45,stb.. lehetőségekből választhatsz).
Ritkábbak az olyan brókerek, ahol a lejárati idő meghatározása rugalmas, itt minden esetben a megkötés időpontjától számít a kiválasztott lejárati idő. (pl ha 10 perces opciót kötsz 13:21-kor, akkor az 13:31-kor fog lejárni.

Minden bróker a lejárati idő mellett megadja a pozíció zárási időt (To place a positon). Eddig az időpontig van lehetőséged adott lejárati időre opciót köti.
Ha a pozíció megkötése után, de lejárat előtt a változás nem az elvárt irányba mozdul el, illetve bizonytalannak érzed a kimenetelt a brókerek többségénél lehetőséged van a korábbi lezárására ez az Early Close funkció


Pip és Pipet - tizedes jegyek
Árfolyamok konkrét meghatározása bináris opciók esetében két módon történhet:
> Pip - Azaz 4 tizedes jegy mértékben (ez az általánosabb eset), a profithoz az opció lezárásakor legalább 1 pip számodra pozitív irányú elmozdulás szükséges.
> Pipet (vagy tick) - Azaz 5 tizedes jegy mértékben (általában 1 perc opcióknál), a profithoz a lezárásakor legalább 1 pipet pozitív irányú elmozdulás szükséges.

Commission (fees) & Premium - egyéb költségek és pluszok
Nem jellemző, de némely esetben felmerülhet extra költség vagy extra bevétel, ez brókerenként változhat.
A fentieken kívül is létezik néhány speciális szakkifejezés a bináris opcióban. Ezekről is szót fogunk ejteni majd a későbbiekben. Ha elakadsz bármely szakkifejezés értelmezésekor, a szótárban utána tudsz annak nézni.