Kötvény és EFT CFD

Ez a két, egymásra nagyon hasonlóan kereskedhető instrumentum típus a közeljövőben várhatóan egyre inkább meghatározó tényező lehet a Forex piacon.  A kötvények és ETF befektetési alapok kereskedelme minden esetben CFD formában történik.
A kötvényeket és ETF-et azoknak ajánljuk, akik szeretik, ha portfóliójukban konzervatívabb eszközök is szerepelnek.
Az kötvények és ETF-ek kereskedése az árukereskedelemhez hasonlóan történik. Vásárolsz, ha arra számítasz, hogy a jövőben emelkedni fog az értéke, és eladsz, ha az esésből szeretnél profitot elérni.
A tőzsdék nyitva tartása időben korlátozott. Előfordulhatnak az előző napi záró, és a következő napi nyitó árak között jelentős eltérések lehetnek.

Kötvény CFD jellemzői

A kötvény (Bonds) hitelviszonyt létrehozó értékpapír. A kötvény kibocsátóját nevezzük adósnak, aki arra vállal kötelezettséget, hogy a kötvényben rögzített kötelezettségeit betartja, a kötvényben szereplő összeget és annak kamatát a kötvény mindenkori tulajdonosának (tehát a hitelezőnek) a kötvényben szereplő időpontig visszafizeti.

A Kötvények CFD kereskedelme nem több, mint az adott instrumentum árváltozása által generált különbözet megszerzésére tett kisérlet, tőkeáttétel segítségével megtöbbszörözött módon.
Ne feledd, hogy a tőkeáttétel miatt a veszteséged is meghaladhatja az alapletét összegét.

Az Kötvény CFD-k határidős ügyletek. Ez annyit jelent, hogy a bróker előre megadja azt az időpontot, amikor tőled függetlenül, mindenképpen lezáródik a kontraktus. Határidő előtt természetesen lezárhatod.
A kötvények különlegesek, mert ha a hozam csökken, az ár emelkedik és fordítva.

ETF CFD jellemzői

Az ETF (Exchange Traded Fund) kereskedett befektetési alapot jelent. Ez egy olyan befektetési alap, melynek befektetési jegyeit úgy adhatjuk-vehetjük, mint bármely más intstrumentumot.

Az ETF Befektetési Alapok CFD kereskedelme nem több, mint az adott instrumentum árváltozása által generált különbözet megszerzésére tett kisérlet, tőkeáttétel segítségével megtöbbszörözött módon.
Ne feledd, hogy a tőkeáttétel miatt a veszteséged is meghaladhatja az alapletét összegét.

Az ETF CFD-k határidős ügyletek. Ez annyit jelent, hogy a bróker előre megadja azt az időpontot, amikor tőled függetlenül, mindenképpen lezáródik a kontraktus. Határidő előtt természetesen lezárhatod.

Bővebb ismereteket (indikátorok, stratégiák, stb.) a kötvényekről és az ETF-ről a Trader Akadémia fejezetben találsz.