Online kereskedelem alapjai

Az alapok fejezetben semmi egyebet nem fogunk tenni, mint körüljárjuk azt a 6 +1 alapvető kérdést, amire adott válaszra és annak megértésére szükséged lesz ahhoz, hogy elkezd ezt a szakmát megismerni, és a későbbikben elsajátítani.
Kérdéseket a bal oldalon láthatod, kattints a válaszért a kérdésre. Az aktív felületet fehér színnel kiemeltük.

Miből fogsz kereskedni?

Abból a tőkéből, amit a jövőbeni haszon reményében befizetsz egy brókerhez. Viszont van három lehetőség, amire külön is szeretnénk figyelmedet felhívni.

No Deposit Bonus

A The Trader's Globe és partner oldalai lehetőséget biztosítanak viszont számodra arra, hogy a kereskedelmet befektetés nélkül is elkezd, un. No Depesit Required Bonus (NDR), azaz ingyen tőke igénybevételével. Az online trading kipróbálásának legcélszerűbb módja véleményünk szerint az, hogy befektetés nélkül, viszont valódi pénzben kereskedj.
Alapszabályai:
> Szinte minden esetben azt a célt szolgálja, hogy kipróbáld az adott oldalt.
> Ha megtetszik az oldal, akkor célszerű befizetned. Befizetés nélkül nem lehet pénzt kivenni

Befizetési Bónuszok

A The Trader"s Globe partner oldalainak többsége lehetőséget biztosít arra is, hogy befizetett pénzed többszörösével, un. kereskedelmi bónuszok igénybevételével kezd meg a kereskedelmet.
Bónusz szabályok:
> Mértéke általában a befizetés %-ban kerül meghatározásra.
> Első befizetői bónuszt többnyire nem kell igényelned, de van ahol bónuszkódot is meg kell adnod.
> A bónusz nem készpénzként, hanem bónusz összegként kerül jóváírásra számládon.
> Minden esetben megtalálod a bróker riportokben a TVR (Trade Wagering Requirement) számot. Ez azt jelenti, hogy $1 bónusz kivételéhez mennyi $ tradet kell megtenned.

Demo számlák

Online kereskedelem megkezdéséhez és alapjainak elsajátításához nyújtanak segítséget a gyakorló (játékpénzes) számlák. Szinte minden brókeroldal kínál Demo Számla szolgáltatást.
Érdemes minden esetben először ezzel kezdeni egy-egy új brókeroldal esetében, mert így megtanulhatod, kitapasztalhatod a felület működését anélkül, hogy ez pénzedbe kerülne.
Nagyon fontos azt a tény elfogadnod, hogy egy Demo számlával elért eredményből, soha se vonj le messzemenő következtetést. Enek alapvetően pszichológia okai vannak, hidd el nekünk, ha a saját pénzedet fogod kockáztatni, sohasem fogsz olyan döntéseket hozni, mint amit játékpénznél hoztál.

NDR-re, Bónuszra, Demo Számla szolgáltatásra bármely oldalunkon található kereskedelmi kategóriánál (Forex, Binary Options, Social és Signal Trading) a "Hol kereskedjek" pontban található keresőpanelon van szűrési lehetőség.