Pár Opció kereskedelem

A kereskedés során két különböző terméket hasonlítunk össze. Ezek lehetnek részvények, indexek, stb.
Választható lejárati idővel adhatod meg, hogy a két termék közül melyik teljesít jobban a másikhoz képest az adott időszak alatt. Ha úgy gondolod, hogy az egyik termék ármozgása nagyobb lesz a másikhoz képest, akkor arra nyitsz egy bináris opciót.
Példa: Microsoft részvényt (MSFT) párosítasz McDonalds (MCD) részvénnyel. Ha arra számítasz, hogy az MSFT jobban teljesít a következő 60 percben, mint az MCD, akkor arra nyithatsz egy bináris opciót.

Bináris Pár Opció terminológia

A bináris párok, szinte minden esetben a platformok menüjének 2. pontjából, érhetőek el. Megnevezése Binary Pairs vagy Pairs.

Terméket párt / Instrumentum párt szinte minden esetben egy lépésben lehet kiválasztani.
Párokkal két elv szerint kereskedhetsz:
 > Fixed bináris pár opció - Ez a gyakoribb, általános eset. Itt választható lejárati idővel adhatod meg, hogy a két termék közül melyik teljesít jobban a másikhoz képest az adott időszak alatt.
 > Floating bináris pár opció - Ritkább eset (pl: StockPair-nál választható). Lényege, hogy adott idő alatt azt kell eldöntened, hogy a két termék közül, önmagához képest melyik teljesít jobb százalékos arányban.

Pár opciók időintervalluma széles, leggyakoribb időtáv fixed esetben 1 óra, floating esetben a napi zárásig hátralévő idő. A párok piaca 10-18 óra között van általában nyitva.

Átlagos kifizetési (profit) szintek fixed esetben 70-82% között mozognak, floating esetben viszont ettől sokkal szélesebbek, akár 10%-200%-ig is terjedhetnek.
Érdemes tudnod, hogy az összes bináris lehetőség közül, a floating pároknál lehet a legkisebb kockázattal profitot elérni, igaz ekkor a "garantált" profit alacsonynak mondható 10-15% mértékű.
Minimális pozíciónyitás, általában $20.

Minden platformon rendelkezésre állnak az elvárható eszközök a párok opciós kereskedelemhez. Minden esetben megtalálod a chart diagramot, konkrét, az instrumentumra érvényes kifizetési (payout) százalékot, és a pozíció zárásáig hátralévő időt is.

Pozíció megnyitása után, annak lezárulásáig nyitott kereskedéseid között megjelenik a tranzakció. Itt követheted az aktuális állást, és itt van lehetőséged korai zárásra (early close) is.  Minden brókeroldalon elemezheted, kiértékelheted lezárt, korábbi tranzakcióidat is.
Bővebb ismereteket (eszközök, stratégiák, stb.) a Bináris Pár Opciókról a Trader Akadémia fejezetben találsz.